Bewoners

Klik op de naam van de bewoner voor meer info

Loes van Enckevort
Rick Snoek
Sem Muller
Dominique Driessen
Sjef van de Logt
Celeste Offermans
Sjors Jakobs

Loes van Enckevort


Ik ben Loes van Enckevort en ik ben geboren op 28-12-1998. Ik heb het syndroom van Down. Samen met mijn ouders en hond Senna woon ik in Kronenberg. Mijn oudere broers Rob, Frank, Mark en zus Rianne hebben een eigen huis. Rob is getrouwd met Karlijn en samen hebben ze twee dochters Lotte en Maud.

Ik heb altijd thuis gewoond. Met de 2,5 jaar ging ik naar de peuterklas in Kronenberg en Sevenum. Toen ik 4 werd ging ik naar de OBS de Krullevaar in Sevenum: dit is een Jenaplan-school. Na groep acht ben ik net als mijn klasgenoten naar het voortgezet onderwijs gegaan. Ik zit nu op VSO Impuls, dit is een ZMLK-school in Tegelen.

Ik ga altijd graag naar school, dat kan gelukkig nog tot juli 2018. Sinds 2016 loop ik één morgen stage bij de dorpsdagvoorziening in Kronenberg. Daar help ik de vrijwilligers met verschillende taakjes en doe gezellige dingen met de mensen. Vanaf 2017 loop ik ook stage bij De Bekkerie in Boekend, hier help ik 1 dag in de keuken en 1 dag als redacteur bij de glossy Magjezien. Thuis heb ik ook taakjes om mee te helpen, dat is goed om te leren. Mijn persoonlijk begeleidster Vera die ondersteunt mij hierin. Dat komt goed van pas omdat ik net als mijn broers en zus ook een eigen huis wil. geWoon mijn eigen thuis.

Ik ga elke week zwemmen op maandag en zaterdag. Mijn hobby’s zijn mandala’s kleuren, knutselen, dansen, koken, Senna mijn hond en de paarden mee verzorgen bij de buren. Lekker buiten springen op de trampoline en voetballen met mijn broers.

Een keer in de twee weken ga ik samen met mijn vriend Jasper naar disco het Trefpunt in de Shuffle. Samen op stap waar ik ook mijn vriendinnen tegenkom. Op vakantie gaan en lekker uit eten is feest voor mij.

geWoon een eigen huis, waar ik familie, vrienden en buren ontvangen kan.
geWoon een eigen huis, waar ik al mijn talenten kan gebruiken.
geWoon een eigen huis, waar we gezellig samen koken, eten, tv kijken en spelletjes doen.
geWoon een eigen huis, met altijd iemand in de buurt waar ik op vertrouwen kan.

Dit alles samen geeft mij: geWoon een eigen huis, waar ik ook echt thuis ben!

Huub en Maria van Enckevort, ouders van Loes

Wij zijn Huub en Maria van Enckevort. We hebben 5 kinderen, 3 zoons en 2 dochters. Loes is onze jongste en geboren met het syndroom van Down. Samen hebben we een kleinschalig familiebedrijf en telen aardbeien. Als ondernemers hebben wij gekozen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Het proces van grond tot mond verzorgen we helemaal zelf. Al onze aardbeien krijgen een eigen waardevolle bestemming. Zo zien wij dat ook met onze kinderen. We denken in mogelijkheden ieder met z’n eigen talent, gewoon op school, thuis, werk en hobby. Ook voor Loes, met als verschil dat Loes altijd ondersteuning en begeleiding nodig heeft.

geWoon een (t)huis tussen medebewoners, kleinschalig waarin kwaliteit van leven en beleven voorop staat.
geWoon waar ook ruimte, aandacht en inspraak is voor ouders, familieleden en begeleiders.
geWoon een eigen plek voor Loes waarin ze haar talenten kan inzetten en benutten.
geWoon waar ook buren belangrijk zijn, waarbij je bij elkaar op de koffie kunt gaan.
geWoon een (t)huis dichtbij alle voorzieningen.

 

Sjef van de Logt


Ik ben Sjef van de Logt, de eerste uit een nest van vier. Ik ben 25 jaar en geboren en getogen in Grubbenvorst, thuis, op de boerderij. Ik zit in een rolstoel en ben met alles afhankelijk van anderen.
In en rondom de boerderij is er altijd wel wat te beleven, en anders zorg ik daar persoonlijk wel voor! Hoe gekker, hoe beter! Ik ben dol op bedrijvigheid waarbij ik het liefst in het middelpunt van de belangstelling sta. Samen erop uit, voorgelezen worden, een wandeling of gewoon lekker op de bank samen tv kijken, ik ben erbij.
Ik laat me graag in de watten leggen met massages en watsu zwemmen. Naast deze lichamelijke verwennerij houden mijn oren ook wel van muzikale verwennerij; het liefst live! Pap op de gitaar is mijn idool!! Verder hoor ik ook graag de liedjes van Dirk Scheele of klassieke muziek.
Ik heb een zeer gevarieerd programma met dagbesteding op twee verschillende plaatsen, twee logeeradressen en nevenactiviteiten waar ik omringd wordt door verschillende gezelschappen en me geen moment hoef te vervelen. Na 23 jaar in de veilige thuishaven heb ik er zin in om verder te kijken en een plekje voor mezelf te krijgen in een nieuwe omgeving.
Pap en mam zijn mede daarom, gestart met het verwezenlijken van een kleinschalige woonvorm.

Ouders van Sjef

Na een lange voorbereiding en oriëntatie zijn we begin 2016 gestart met het benaderen van ouders waarvan we wisten dat ze dezelfde woonwensen hebben voor hun zoon/dochter als wij voor onze zoon Sjef. Waarom zelf iets opzetten zou je je kunnen afvragen!

Een van de belangrijkste redenen waarom we zelf iets op willen zetten is namelijk dat we een kleinschalige woonvoorziening willen waarvan de groepssamenstelling niet alledaags te noemen is. Het gaat namelijk om een groepje van 7 jongeren waarvan de samenstelling zeer divers is (denk o.a. mobiliteit, zelfstandigheid en de mate van begeleiding). Deze bijzondere samenstelling heeft in onze ogen (mede uit eigen ervaring binnen onze dagbesteding de Naobere) een grote meerwaarde voor iedereen. Hierbij denken wij aan o.a. aan:

  • meer interactie en meer verschillende vormen van interactie binnen de groep
  • meer gevoel van eigenwaarde omdat je de ander kunt helpen
  • veel minder onderlinge rivaliteit
  • respect hebben voor ieders eigenheid
  • een meer natuurlijke samenstelling.

Verder hopen we, door te kiezen voor een kleine woongroep, toegankelijker te zijn voor de omgeving en het dus ook makkelijker is om contacten te leggen.

 

Rick Snoek


Ik ben Rick Snoek en wil me graag aan jullie voorstellen. Ik ben geboren op 15 april 1992, en samen met mijn zusje Daniël, papa Arco, mama Sylvia en onze lieve poezen wonen we in Arcen.
Ik zit in een handbewogen rolstoel, en vertel graag over de dingen die ik mee maak, ben vaak te vinden achter mijn computer waar ik, ondanks dat ik niet kan lezen of schrijven, toch alles kan vinden.
Sinds enkele jaren ben ik aan het werk bij Dagbesteding de Naobere in Grubbenvorst waar ik het ontzettend naar mijn zin heb: Lekker samen met mijn collega’s hout kloven, koffie drinken, spelletjes doen, dieren verzorgen en in de tuin werken.

Mijn hobby’s zijn: op zondagmiddag naar de voetbalwedstrijden van onze club RKDEV kijken, en natuurlijk de standen van de competitie bijhouden.
Sinds enkele maanden zit ik op judo waar ik me lekker kan uitleven en kan genieten van alles wat daar ik leer. Verder vind ik het heerlijk om met pap en mam weekendjes weg te gaan en vakantie te vieren, lekker handbiken, uit eten en luieren.

Nu ik ouder word is langzaam de tijd aangebroken dat we op zoek gaan naar een ander Thuis voor mij, niet een plek in een huis maar een thuis, geWoon kleinschalig en overzichtelijk, waar we samen met anderen een gemeenschap kunnen vormen, waar we samen aan tafel eten, waar de koffie of thee klaarstaat, waar we gezelligheid en warmte voelen, waar we kunnen vertellen wat we gedaan hebben en wat ons bezighoudt, waar naar je geluisterd wordt, daar waar we het gevoel hebben dat we iemand zijn, ieder op onze eigen manier. Een Thuis is een plek waar ik me ook Thuis mag voelen.

En daarom is dit initiatief de uitkomst van mijn droom, geWoon thuis……

 

Celeste Offermans


Wie ben ik?

Zoals je hierboven leest is mijn naam Celeste, bijna 20 jaar, vrolijk, nieuwsgierig, behulpzaam en soms een beetje eigenwijs. Ik ben matig tot ernstig verstandelijk beperkt en heb autisme. Mijn oudere broer Guido en zus Laura zijn een tweeling. Guido heeft een kamer in Nijmegen en Laura woont op dit moment in Zwitserland, dat betekent dat ik nog alleen met mama in Blerick woon. Johan, de vriend van mama is er ook vaak. Natuurlijk mag ik Salem, de kat, niet vergeten. Daarnaast heb ik nog mijn plekje bij papa en Ria in Horst waar ik regelmatig ga logeren.
Na vele onderzoeken en plaatsing op een ontwikkelgroepje vanuit Dichterbij ben ik vanaf mijn 5e levensjaar met veel plezier naar de Vijverhofschool, later Impuls, gegaan. Vervolgens heb ik vanuit een “stage” bij het Activiteiten Centrum te Sevenum mijn dagbesteding voor 5 dagen per week gevonden. De ene dag is de start of het verloop van de dag beter dan de andere, over het algemeen vermaak ik mij daar prima. Ik vind het prettig als dingen duidelijk zijn en het niet te druk is.

Op de dagbesteding leer ik allerlei huishoudelijke taakjes, ga naar de winkel, ben creatief bezig, voer arbeidsmatige taakjes uit en maak grapjes met het personeel en de andere jongeren. Niet te vergeten; ik mag er ook op de tablet of computer, een favoriete vrije tijdsbesteding naast knippen, kleuren, muziek luisteren, opruimen en uitstapjes maken. Eén keer per twee weken ga ik naar de Hertog Reinoud Scouting. Tijdens het logeren of spelen bij “Nou En” in Baarlo heb ik veel plezier beleefd met de kleinkinderen van de eigenaars. Nu ga ik een nog enkele keer logeren. Ik kan me nog niet echt een voorstelling maken van wat het betekent om straks een eigen huis samen andere jongeren te hebben maar: (Uitspraken van Celeste)

  • “Morgen” neem ik geWoon mijn favoriete knuffels mee naar mijn eigen (t)huis.
  • Ik neem geWoon mijn snoepjes mee.
  • Jullie komen geWoon bij mij op bezoek en thee drinken.
  • Ik kom ook nog geWoon thuis en bij papa logeren.
  •  En heb dan heel geWoon mijn eigen plekje waar we het samen gezellig gaan hebben.

Nu, bijna 20 jaar na de geboorte van Celeste wordt het tijd om los te laten. Tijd om Celeste verder te laten ontwikkelen, nieuwe dingen te laten leren en een eigen leven op te laten bouwen binnen haar mogelijkheden. Er is dan ook alle vertrouwen dat we samen met een toegewijd team binnen geWoon een fijne plek kunnen gaan realiseren waar de jongeren en hun ouders zich thuis voelen.

SEM MULLER


Mijn naam is Sem Muller en ik ben 18 jaar (ben op dezelfde dag als Loes jarig, ook 28 dec.) Ik woon samen met mijn ouders en mijn tweelingbroer Joey in Venray. Al vanaf mijn 3e jaar ga ik naar mytylschool Ulingshof in Venlo waar ik erg veel heb geleerd, o.a. hoe ik met mijn elektrische rolstoel moet rijden, hoe ik mijn spraakcomputer kan bedienen en wat ik er allemaal mee kan doen; sinds vorig jaar kan ik die nl. ook als gewone computer gebruiken en dat vind ik super leuk. Dat is dan ook mijn grootste hobby! Ik kan nu van alles op YouTube bekijken, spelletjes doen, muziek luisteren en ook kan ik er sinds kort de televisie thuis mee bedienen (kan ik er soms stiekem een andere zender opzetten of het geluid uitzetten, haha). Ik hou dus ook van grapjes. Ook kan ik mailtjes versturen.

Ik mag nog 1 jaar naar Ulingshof. Het afgelopen jaar heb ik 1 dag in de week stage gelopen bij PSW in Sevenum, wat ik erg leuk vond. Dat is nu omgezet in dagbesteding en in de loop van het komende schooljaar wordt dit langzaamaan uitgebreid zodat ik na mijn schooltijd daar volledig naar toe kan. Vlak voor de zomervakantie heb ik een nieuwe spraakcomputer gekregen mét oogbesturing waar ik het nieuwe schooljaar heel veel mee ga oefenen!

Verder vind ik het leuk om te paardrijden, wat ik 1x in de 14 dagen doe. Ook zwemmen vind ik fijn, 2x in de week op school en af en toe met mijn ouders naar het thermaalbad in Arcen. Wat ik ook erg leuk vind is naar het theater/de schouwburg gaan. Zo ben ik al meerdere keren naar Nick en Simon geweest en naar Ernst, Bobbie en de rest. De laatste keer was ik naar Buurman en Buurman.

Ik vind het, net als mijn ouders en mijn broer, heel fijn dat we deze woonplek hebben gevonden (cool, ga ik eerder op mezelf wonen dan Joey), maar tevens ook erg spannend! Wij hopen dat het voor ons allemaal een fijn (t)huis wordt.

 

SJORS JAKOBS


Ook ik wil mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Sjors Jakobs en ben geboren 29 maart 1979. (ik ben wel de oudste!) Tot mijn 18de levensjaar heb ik in Sevenum gewoond bij mijn ouders Miel en Paula Jakobs, midden in het dorp in een klein straatje. Daarna heb ik een aantal jaren in Helden en Horst gewoond. Een broer of zus heb ik niet, maar ik en mijn ouders vinden het wel fijn om weer terug in Sevenum te zijn. Niet in dat kleine straatje maar op een gezellig pleintje, in een eigen huis. –geWoon-

En dat vind ik SUPER.

Heerlijk in een nieuw huis met bijna allemaal nieuwe mensen en begeleiding. Daar moet ik wel even aan wennen, wat voor een autist niet altijd even makkelijk is. Maar als iedereen mij daarbij helpt, ben ik een gezellige, nieuwsgierige, vrolijke en zeer zeker behulpzame jonge man, die in is voor een grapje en af en toe ook een beetje boos kan zijn als het niet allemaal lukt. Ik ben vergevingsgezind en beschik over een grote dosis humor.

Bijna dagelijks ga in naar de Naobere, waar ik heel graag vertoef. Daar doe ik heel veel leuke dingen, zoals boodschappen doen bij de Jumbo met de bus. Bussen en auto’s zijn mijn passie.

Ik hoop dat het “geWoon” gezellig wordt met z’n allen.

 

Dominique Driessen


Hallo allemaal ik wil mij even voorstellen, ik ben Dominique Driessen,  geboren op 21-12-1988. Ik ben vanuit het ouderlijk huis samen met andere cliënten in Horst gaan wonen. Ik heb geen broers of zussen maar heb wel heel veel kleine neefjes en nichtjes die ik veel aandacht en liefde kan geven want dat vind ik echt geweldig.

Ik ben heel behulpzaam, spontaan en lachen doe ik ook graag. Ik vind het heel leuk om gezellige dingen te ondernemen en om gewoon samen te zijn. Eigenwijs ben ik ook wel een beetje maar dat is ook wijs zeggen ze.

Werken doe ik ook, waarvan 1 dag in de “Twinkeling” waar ik kinderen help met eten geven en samen leuke dingetjes doen. De overige dagen ben ik werkzaam in het service team van het “Mikado” waar ik in de bediening sta van de lunchroom of aan de service balie zit. Dus: ben je in de buurt, dan kom je maar een gezellig kopje koffie drinken en een praatje maken want dat vind ik heel leuk.

Mijn hobby’s zijn knutselen, kleuren en natuurlijk mijn grootste hobby:  winkelen. Gezellig samen een groot ijsje eten vind ik ook heerlijk (zie maar de foto hahahaha).

Ik vind het heel spannend om in het nieuwe huis te gaan wonen want alles is nieuw. Maar ik vind het ook leuk om mijn gezelligheid over te brengen in de groep en het met zijn allen gewoon gezellig te hebben en thuis te voelen.