SJEF VAN DE LOGT

Ik ben Sjef van de Logt, de eerste uit een nest van vier. Ik ben 25 jaar en  geboren en getogen in Grubbenvorst, thuis, op de boerderij. Ik zit in een rolstoel en ben met alles afhankelijk van anderen.
In en rondom de boerderij is er altijd wel wat te beleven, en anders zorg ik daar persoonlijk wel voor! Hoe gekker, hoe beter! Ik ben dol op bedrijvigheid waarbij ik het liefst in het middelpunt van de belangstelling sta. Samen erop uit, voorgelezen worden, een wandeling of gewoon lekker op de bank samen tv kijken, ik ben erbij.
Ik laat me graag in de watten leggen met massages en watsu zwemmen. Naast deze lichamelijke verwennerij houden mijn oren ook wel van muzikale verwennerij; het liefst live! Pap op de gitaar is mijn idool!! Verder hoor ik ook graag de liedjes van Dirk Scheele of klassieke muziek.
Ik heb een zeer gevarieerd programma met dagbesteding op twee verschillende plaatsen, twee logeeradressen en nevenactiviteiten waar ik omringd wordt door verschillende gezelschappen en me geen moment hoef te vervelen. Na 23 jaar in de veilige thuishaven heb ik er zin in om verder te kijken en een plekje voor mezelf te krijgen in een nieuwe omgeving.
Pap en mam zijn mede daarom, gestart met het verwezenlijken van een kleinschalige woonvorm.

Ouders van Sjef

Na een lange voorbereiding en oriëntatie zijn we begin 2016 gestart met het benaderen van ouders waarvan we wisten dat ze dezelfde woonwensen hebben voor hun zoon/dochter als wij voor onze zoon Sjef. Waarom zelf iets opzetten zou je je kunnen afvragen!

Een van de belangrijkste redenen waarom we zelf iets op willen zetten is namelijk dat we een kleinschalige woonvoorziening willen waarvan de groepssamenstelling niet alledaags te noemen is. Het gaat namelijk om een groepje van 7 jongeren waarvan de samenstelling zeer divers is (denk o.a. mobiliteit, zelfstandigheid en de mate van begeleiding). Deze bijzondere samenstelling heeft in onze ogen (mede uit eigen ervaring binnen onze dagbesteding de Naobere) een grote meerwaarde voor iedereen. Hierbij denken wij aan o.a. aan:

  • meer interactie en meer verschillende vormen van interactie binnen de groep
  • meer gevoel van eigenwaarde omdat je de ander kunt helpen
  • veel minder onderlinge rivaliteit
  • respect hebben voor ieders eigenheid
  • een meer natuurlijke samenstelling.

Verder hopen we, door te kiezen voor een kleine woongroep, toegankelijker te zijn voor de omgeving en het dus ook makkelijker is om contacten te leggen.